image
Sursa foto: fotbalisti brazilieni, transferuri, Europa

Mercato dominat de brazilieni: Cât au cheltuit marile cluburi din Europa pentru fotbaliştii sud-americani

Cotată cu prima şansă la câştigarea Campionatului Mondial din Rusia, Brazilia s-a oprit în faza sferturilor de finală, acolo unde a fost învinsă de Belgia cu scorul de 2-1. În ciuda faptului că pentru mulţi, naţionala Selecao a constituit o dezamăgire, fotabiliştii brazilieni au fost la mare căutare pe piaţa transferurilor. Astfel, suma totală a tranzacţiilor în care au fost implicaţi jucători din Brazilia este de 549 de milioane de euro.

Cei mai mulţi bani pe jucătorii din Brazilia i-au cheltuit cluburile din Premier League: 243 de milioane de euro, conform celor de la AS. Liverpool este campioană la acest capitol, cheltuind mai mult de 100 de milioane de euro pentru doi jucători brazilieni. Este vorba de Alisson Becker, care a costat 65 de milioane de euro (plus 10 milioane de euro bonusuri de performanţă) şi de Fabinho, cumpărat de la Monaco pentru suma de 35 de milioane de euro. Manchester United a cheltuit 52 de milioane de euro pentru Fred.

Everton l-a cumpărat de la Watford pe Richarlison (21 de ani) pentru suma de 44 de milioane de euro, în timp ce West Ham a cheltuit 33 de milioane de euro pentru Felipe Anderson.

În Spania, valoarea totală a tranzacţiilor care au avut ca obiect jucători brazilieni a ajuns la suma de 221 de milioane de euro, dintre care 171 au fost pentru a cumpăra, în timp ce alţi 50 de milioane au fost încasaţi de Barcelona pentru transferul lui Paulinho la Guangzhou Evergrande. Barcelona a cheltuit 81 de milioane pentru 2 jucători: Arthur (40 de milioane de euro) şi Malcom (41 de milioane de euro). Real Madrid a cheltuit 90 de milioane de euro pentru Vinicius Jr şi Rodrygo, ambii cumpăraţi cu aceeaşi sumă (45 de milioane de euro).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: