image
Sursa foto: Getty Images

Real, la un pas de ruşinea supremă: Barcelona poate avea cel mai mare avans din istorie la finalul sezonului

Real Madrid va încheia etapa viitoare cel mai prost sezon din secolul 21. Echipa este la 18 puncte în spatele rivalei Barcelona şi a suferit 17 înfrângeri în toate competiţiile. Doar sezonul 1998/1999 are cifre la fel de îngrozitoare pentru gruparea de pe Bernabeu. Nici revenirea lui Zinedine Zidane, considerat un adevărat salvator, nu a adus revirimentul scontat al galacticilor.

Real a avut trei antrenori în acest sezon - a început cu Lopetegui, a continuat cu Santiago Solari şi este pe cale să încheie ediţia de campionat cu Zinedine Zidane. Cu 20 de ani în urmă, Hiddink şi Toshack au stat pe banca Realului, iar bilanţul a fost acelaşi, 17 eşecuri în 56 de partide. Dacă los Blancos vor pierde şi în ultima rundă în faţa lui Betis vor egala astfel cel mai prost sezon din istorie - în ediţiile 1984/85 şi 1995/96 au suferit 18 înfrângeri din 52, respectiv 54 de meciuri.

Ca măsură de comparaţie, în cei trei ani ai mandatului anterior, Zinedine Zidane s-a recunoscut învins doar de 19 ori. Acum, elevii săi pot îndura umilinţa supremă - deja campioană, Barcelona ar putea încheia La Liga şi cu cel mai mare avans din istorie în faţa celor de la Real, 20 de puncte. Ar fi o diferenţă mai mare chiar decât cea din sezonul trecut, când catalanii au încheiat cu 18 puncte în faţa marii rivale.

Mai mult, eşecul de pe Anoeta în faţa lui Real Sociedad a însemnat că madrilenii nu au mai reuşit să câştige în deplasare din 10 martie - au pierdut pe terenul celor de la Valencia, Rayo Vallecano şi la San Sebastian şi au obţinut remize la Leganes şi Getafe.

Real Madrid traversează un sezon execrabil şi la două capitole la care excela - cel al golurilor marcate şi încasate în Primera Division. Galacticii au marcat doar 63 de goluri, cu 25 mai puţine decât Barcelona. Mai grav este că au primit 44 de goluri, o cifră mai slabă decât ocupanta locului 13, Leganes, care a încasat doar 41 de goluri, şi puţin mai bună decât Valladolid, o echipă de pe locul 16, care tocmai a scăpat de retrogradare, şi care are 49 de goluri primite.

Mulţi dau vina pe Thibaut Courtois. Deşi a venit pe Bernabeu după ce a fost ales cel mai bun portar de la Mondialul din Rusia, belgianul a avut un sezon mult sub aşteptări. Pe Anoeta a primit din nou 3 goluri, iar Courtois a închis poarta Realului ultima oară pe 3 februarie într-un meci cu Alaves. Din 27 de meciuri ca titular, are doar 8 partide în care nu a încasat gol, un procent de 30%. Cu toate acestea, Zidane îi acordă credit total lui Thibaut Courtois, iar Keylor Navas, talismanul campaniilor din UEFA Champions League, a fost anuţat că îşi poate căuta o nouă echipă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: