image
Sursa foto: Profimedia

Decizia luată în Premier League, la 4 ani de la implementarea tehnologiei VAR

Şeful arbitrilor englezi, Howard Webb, a promis că, în sezonul viitor din Premier League, convorbirile audio privind deciziile cheie luate de VAR vor fi făcute mai des publice.

Discuţiile dintre arbitri în luarea unor decizii importante au fost dezvăluite pentru prima oară de Howard Webb cu prilejul emisiunii Monday Night Football, de la canalul Sky Sports, la care au participat experţii Gary Neville şi Jamie Carragher.

Webb a prezentat cu acest prilej înregistrări video şi audio de la şase meciuri între arbitri şi oficialii VAR, care discutau situaţii de joc şi a explicat procesul de luare a deciziilor.

''Vrem să facem publice aceste comunicări audio cât de mult putem. În această seară este evident ceva nou. Am făcut un mic pas înainte. Vom merge mai departe în sezonul viitor şi vom face mai des acest lucru'', a spus Webb, directorul organizaţiei arbitrilor (Professional Game Match Officials Limited), care a precizat că FIFA nu permite redarea comunicărilor audio live în timpul meciului.

Sistemul de asistenţă video (VAR) a fost introdus în Premier League începând cu sezonul 2019/2020.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: