image
Sursa foto: jurnal.md

Dodon nu s-a răzgândit, vorbește „moldovenește”: „Să nu ne aplecăm sub trendurile trecătoare”

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul socialiștilor Igor Dodon a ținut astăzi să amintească că a vorbit și vorbește „moldovenește” și a sugerat că Ziua Limbii Române ar fi „trend trecător

„Și cred că trei cuvinte-cheie reprezintă identitatea noastră de neam. Moldova. Moldoveni. Moldoveneşte. (...) Să fim mândri că avem un stat și identitatea noastră distinctă şi originală - cea moldovenească. Să ne iubim limba, cea a părinților şi bunicilor - limba moldovenească, limba autentică a statului moldovenesc. Şi să nu ne aplecăm sub trendurile trecătoare ale "vremurilor bune", a notat liderul socialiștilor Igor Dodon.

Amintim că fostul președinte este cercetat într-un dosar în care este învinuit de trădare de patrie, corupere pasivă, îmbogățire ilicită și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat.

Sărbătoarea Națională „Ziua Limbii Române” este celebrată în Republica Moldova anual la 31 august. În 2023 se împlinesc 34 de ani de când limba română a fost instituită drept limbă de stat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: