image
Sursa foto: jurnal.md

Un fost șef-adjunct de la ANSA, pe banca acuzaţilor; Riscă să ajungă după gratii

Cauza de învinuire a unui fost șef-adjunct al Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor, care este învinuit de declaraţii false şi corupere pasivă, a fost trimis în judecată.

„Acesta a primit un lot de produse din partea reprezentantului unui agent economic producător de mezeluri din Republica Moldova, în schimbul favorizării importului produselor din carne, prin postul de control sanitar veterinar şi fitosanitar Chişinău, în lipsa certificatului sanitar veterinar omologat. Funcționarul, făcând uz de funcția sa, a mai pretins și primit o cantitate considerabilă de vin, de la un producător autohton de vinuri, în vederea evitării diferitor impedimente în activitatea acestuia”, spun procurorii.

De asemenea, s-a constatat că, acesta, fiind subiect al declarării averilor și intereselor personale, nu a inclus în declarația sa de avere și interese personale pentru anul 2016, un șir de bunuri mobile și imobile, venituri obținute împreună cu soția sa, precum și faptul că atât el cât și soția sa, sunt fondatori ai unor societăți comerciale.

Funcţionarul nu şi-a recunoscut vina. Acesta riscă o amendă sau până la 15 ani de închisoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: