Ancheta în ceea ce-i priveşte pe cei doi medici, care lucrează la instituţii de sănătate publică din Florenţa şi Cagliari, a fost deschisă după ce cotidianul La Nazione din Florenţa a publicat rezultatul celor două electrocardiograme efectuate de Astori în iulie 2016 şi iulie 2017, care prezentau anomalii cardiace.

Potrivit rezultatului autopsiei, acesta ar fi decedat din cauza unei tahiaritmii, o accelerare anormală a ritmului cardiac. Prima examinare efectuată însă imediat după deces indica o probabilitate de bradiaritmie, o încetinire a ritmului inimii.

Căpitanul Fiorentinei, în vârstă de doar 31 de ani, a decedat pe 4 martie, în camera sa de hotel din Udine, unde echipa sa urma să joace contra lui Udinese în etapa a 27-a din Serie A. Produs al Milanului, Astori a jucat la Pizzighettone, Cremonese, Cagliari, Roma şi Fiorentina. Cele mai multe meciuri le are pentru gruparea sardă, 179.

Davide Astori a jucat pentru Fiorentina 109 partide şi a marcat trei goluri, în toate competiţiile. Davide Astori a jucat 14 meciuri şi a marcat un gol pentru naţionala Italiei, în perioada 2011-2017.