image
Sursa foto: hotnews.ro

VIDEO: Mii de oameni au protestat la Bucureşti şi în alte oraşe din România faţă de noua modificare a legilor justiției

Mii de oameni au protestat aseară la București, în Piaţa Victoriei, faţă de Ordonanţa de Urgenţă 7 ce modifică din nou legile justiţiei. Oameni au ieşit în stradă, cerând independenţa justiţiei, și la Constanța, Sibiu, Cluj-Napoca și alte orașe din România.

Protestatarii din Bucureşti au pornit în marș din Piața Victoriei, apoi au ajuns la Ministerul Justiţiei, scandând „Jos comunismul!” și „PSD, ciuma roșie”. De asemenea, au aplaudat protestul actorilor care s-au alăturat manifestațiior: „Cinste lor, cinste și actorilor!”

Peste o mie de persoane au mărșăluit și în Cluj-Napoca. „Justiție, nu corupție”, „Uniți salvăm toată România”, „Cuib de hoți și de mafioți”, au scandat protestatarii. La Sibiu, aproape 1.500 de oameni au protestat, scandând „Repetenți și infractori, nu vă vrem conducători”. Proteste au avut loc şi la Constanţa.

Oamenii spun că vor ieşi în stradă până la abrogarea OUG 7 şi desfiinţarea secţiei speciale pentru magistraţi. Ei se alătură magistraţilor din peste 80 de instanţe care au protestat în ultimele zile faţă de ultimele modificări ale legilor justiţiei.

„Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor. Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!”, au spus protestatarii, transmite Digi24.

Protestele magistraţilor faţă de Ordonanţa 7, despre care spun că le afectează independenţa, nu scad în intensitate, ba din contră. Vineri, în zeci de oraşe, procurori şi judecători au întrerupt activitatea, pentru aproximativ o oră şi au ieşit în faţa parchetelor sau instanţelor. Au fost astfel de manifestaţii în Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Cluj, Braşov şi Oradea.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: