image
Sursa foto: navneetsmindmaker.com

Dispută la vârf în Canada pe tema vizelor pentru români; Trudeau, chemat să dea explicații

Parlamentul Canadei îi cere premierului Justin Trudeau să reintroducă vizele pentru români, ridicate în decembrie anul trecut. Premierul a dat explicaţii în Parlament pe acest subiect, după ce un parlamentar i-a reproşat că liberalizarea vizelor pentru români s-a făcut fără o analiză a consecinţelor, iar de această liberalizare profită din plin grupurile de crimă organizată, scrie Digi24.

Subiectul reintroducerii vize pentru români a fost luat în discuţie în Canada încă de luna trecută. Şi asta pentru că numărul solicitărilor de azil venite din partea românilor a explodat. În două luni au fost depuse de două ori mai multe decât într-un an întreg.

Reprezentanta conservatorilor i-a reproșat prim-ministrului canadian că liberalizarea vizelor pentru români s-a făcut fără o analiză a consecinţelor, iar drept rezultat este creşterea notabilă a activităţii grupurilor românești de crimă organizată pe teritoriul Canadei.

Michelle Rempel, parlamentar: Domnule prim ministru, a fost ridicată obligativitatea vizelor pentru români în condiţiile în care se ştia că există un număr mare de false cereri de azil din partea grupurilor de crimă organizată. În cele cinci luni care au trecut de la luarea acestei decizii imprudente, peste o mie de cereri de azil au fost depuse, iar Serviciul de frontieră a spus şi citez: ridicarea vizelor a dus la creşterea activităţii grupurilor de crimă organizată care ţintesc Canada. Are de gând premierul să asigure securitatea Canadei şi să reintroducă obligativitatea vizelor pentru români?

„Domnule preşedinte, continuăm să lucrăm cu autorităţile române pentru a ne asigura că sistemul nostru funcţionează. Suntem în discuţii cu ei chair acum pentru a ne asigura că grupurile de crimă organizate şi alţii nu se folosesc şi nu abuzează de sistemul de imigrare canadian. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios”, a spys Justin Trudeau.

Românii au început să beneficieze de posibilitatea de a călători în Canada fără viză, pe baza pașaportului, începând cu întâi decembrie 2017. O pot face pentru perioade de ședere de maxim 6 luni şi doar în scop turistic sau pentru prospectarea oportunităților de afaceri. Recent au fost înăsprite condiţiile în care cetățenii românii pot ajunge în Canada. Prin urmare, cei care nu dețin paşapoarte electronice vor fi obligaţi să solicite viză.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: