image
Sursa foto: dreamstime.com

Berlinul a decretat stare de urgenţă climatică

Senatul Berlinului a decretat „stare de urgenţă climatică” pentru capitala Germaniei, deschizând astfel calea spre noi eforturi de a acţiona în vederea combaterii efectelor generate de schimbările climatice.

„Am scos în evidenţă faptul că vrem să depăşim obiectivele noastre actuale privind scăderea emisiilor de dioxid de carbon cu 85% comparativ cu nivelurile din 1990”, a declarat primarul Berlinului, Michael Mueller, în urma sesiunii Senatului.

„Vrem să obţinem în mod semnificativ mai mult decât acest 85%”, a adăugat el, chiar dacă în decizia Senatului nu se vorbeşte despre un procent concret.

Senatoarea Regine Guenther, care conduce Departamentul pentru mediu al Senatului şi a redactat decizia, a dorit să includă un obiectiv de cel puţin 95% înainte de 2050, însă nu a putut să asigure o majoritate de voturi pentru aprobarea acestei rezoluţii, scrie Agerpres.

Prin decizia sa, Berlinul merge pe urmele multor municipalităţi din întreaga lume - inclusiv circa 50 din Germania -, care au declarat situaţii de urgenţă climatică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: