image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo, o nouă înfăţişare în procesul de fraudă fiscală: Ce îl aşteaptă pe portughez

Cristiano Ronaldo este aşteptat, marţi, în faţa unui tribunal din Madrid, care îl va condamna la plata unei penalităţi de 18,8 milioane euro pentru fraudă fiscală, anunţă AFP.

Tribunalul din capitala Spaniei i-a refuzat fotbalistului de la Juventus cererea de a fi audiat prin videoconferinţă, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al curţii spaniole.

Cristiano Ronaldo, fost jucător la Real Madrid până vara trecută, va primi, pe lângă amendă, şi o condamnare de 2 ani de închisoare.

În Spania, nu sunt executabile sentinţele în cuantum de până la 2 ani, în cazul persoanelor fără antecedente judiciare.

Jucătorul portughez de 33 ani a acceptat această înţelegere cu fiscul spaniol, pentru că, în caz contrar, risca o amendă mai mare, de 28 milioane de euro, şi o sentinţă de 3 ani şi jumătate, pe care ar fi trebuit să o efectueze.

Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur a fost acuzat că a utilizat mai multe firme paravan din Insulele Virgine şi Irlanda, cu impozite scăzute, pentru a evita să-şi plătească taxele în Spania.

Marele rival al portughezului, Lionel Messi, a fost şi el condamnat pentru fraudă fiscală în 2016, când a fost nevoit să plătească o amendă de două milioane euro şi a primit o sentinţă de 21 de luni de închisoare, comutată apoi într-o amendă de 252.000 euro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: