image
Sursa foto: cna.md

Avocat din Chişinău, reţinut de CNA şi PA pentru mită în valoare de 3000 de euro

Un avocat din capitală a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii Anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă. Potrivit denunţătorului, avocatul i-ar fi cerut 3000 de euro pentru a influenţa un expert judiciar în vederea formulării unei concluzii false pe marginea unei recipise.

În fapt, denunţătorul susţine că ar fi apelat la ajutorul avocatului cu rugămintea de a-l ajuta să câştige un litigiu civil. La mijloc ar fi fost o recipisă cu privire la o datorie, pe care denunţătorul ar fi vrut să o anuleze. Pentru a declara acest document nul,  expertul judiciar urma să formuleze o concluzie prin care semnătura de pe recipisă ar fi fost declarată falsă.

Din materialele cauzei reiese, că avocatul ar fi promis că poate soluţiona problema şi că l-ar putea determina pe expertul judiciar să dea o concluzie favorabilă. Pentru acest fapt, avocatul ar fi pretins 3000 de euro, care urmau a fi transmiși în două tranșe. Denunţătorul s-a adresat la CNA cu o plângere, pe marginea acestui caz fiind pornită urmărirea penală pe faptul traficului de influenţă.

Astfel, tranșa de 1500 de euro a fost transmisă, sub controlul CNA şi al procurorilor anticorupţie. Avocatul a fost reţinut în flagrant şi a fost plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, avocatul riscă o amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: