image
Sursa foto: platformada.md

Andrei Năstase: „70% din ceea ce câștigă un pensionar cheltuiește pe medicamente”

Situația în Republica Moldova este dramatică, iar vinovat de acest lucru este regimul oligarhic de la putere. Oamenii o duc cu greu de azi pe mâine, bătrânii cheltuiesc pe medicamente 70% din puținul pe care-l câștigă, iar regimul înflorește pe spatele cetățenilor. Declarațiile au fost făcute de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, copreședintele blocului ACUM Platforma DA și PAS, Andrei Năstase, în cadrul întâlnirilor pe care le-a avut în ultimele zile cu oamenii din mai multe sate ale raionului Criuleni - Dubăsarii Vechi, Critic, Boșcana.

„Moldova este cea mai săracă țară din Europa, deși Europa a susținut, în ultimii 10 ani, cu sume importante de bani Moldova. Banii nu au ajuns la oameni, au ajuns la oligarhi. Moldova este cea mai coruptă țară din Europa, alături de Rusia și Ucraina. Nu o spun eu, o spun institutele specializate în astfel de măsurători. Corupția și sărăcia au dus la depopularea Moldovei. Nu mâncam cum ar trebui să mâncăm, nu ne îmbrăcăm așa cum ar trebui să ne îmbrăcăm, pentru că suntem foarte săraci, iar 70% din ceea ce câștigă un pensionar cheltuiește pe medicamente. Speranța de viață în Republica Moldova este cu 10 ani mai mică decât speranța de viață a europenilor. Situația este dramatică și nu oamenii nu sunt vinovați de această situație, ci regimul oligarhic si criminal”, spune Andrei Năstase.

Totodată, liderul DA a menționat că Republica Moldova este la un pas de dezastru, iar realitatea din RM nu are nicio legătură cu ceea ce arată mașinăria de propagandă a regimului.

„De 10 ani, Plahotniuc și cu Dodon conduc Moldova. Nu trăim mai bine, salariile și pensiile sunt foarte mici. Politicienii care conduc astăzi Moldova sunt complet compromiși. Organizația oligarhică numită PD a intrat în Parlament cu doar 19 deputați, iar astăzi are majoritatea. Ce fel de politică este aceasta, ce fel de oameni sunt aceia? Oamenii nu au votat ca Plahotniuc să conducă țara. Plahotniuc nu are acest drept, dar o face. Jefuiește, umilește și stăpânește Moldova. Ori ei, ori noi. De această dată nu trebuie să mai ieșim la proteste. Am ieșim de multe ori, zeci, sute de mii de oameni. Acum ieșim la vot. TOȚI! Aceasta este marea spaimă a regimului”, a mai spus liderul Platformei DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: