image
Sursa foto: customs.gov.md

Un pistol, mai multe cartușe și diverse electronice nedeclarate au fost depistate la Vama Leușeni // FOTO

Cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri au fost prevenite la frontieră. Printre loturile reținute se numără tutun pentru narghilea, pistol cu gaz, cartușe, tablete electronice și camere web, precum și produse cosmetice cu marcajul unui brand renumit, nedeclarate organului vamal în vederea eschivării de la achitarea plăților corespunzătoare.

În primul caz, obiectul documentării îl constituie un lot de tutun pentru narghilea fără acte de proveniență, depistat, la ieșire din țară, într-un autocar de pe ruta neregulată Chișinău–Satul Mare (România).

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Ca urmare a controlului fizic al mijlocului de transport, funcționarii vamali au ridicat 232 de kg de tutun produs în Emiratele Arabe Unite, camuflat, printre bagajele pasagerilor, în genți și cutii.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Cea de-a doua reținere a fost semnalată la intrare în țară, în cadrul scanării bagajelor personale ale pasagerilor unui microbuz care venea din Germania, astfel fiind stabilită prezența unui obiect suspect în valiza unui moldovean în vârstă de 32 de ani.

În urma verificărilor, vameșii au depistat un pistol cu gaz „Trade Mark” și 60 de cartușe de calibru 9 mm, nedeclarate în conformitate cu cerințele legale.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Tot în cadrul controlului fizic al unui microbuz, care transporta colete din Germania, au fost depistate produse cosmetice, de parfumerie și igienă personală, având marcajele unui brand de lux, fără acte de proveniență.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

În alte două cazuri, angajații postului vamal Leușeni au reținut 93 de camere web și 22 de tablete electronice, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta niciun document confirmativ.

Loturile au fost reținute și transmise subdiviziunilor specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și sancționării persoanelor implicate conform legislației în vigoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: