image
Sursa foto: Getty Images

Mișcare istorică la Real: Venirea lui Courtois ar pune capăt unei tradiții de peste un sfert de secol

Real Madrid este în continuare pe urmele portarului Thibaut Courtois, pe care insistă să îl transfere de la Chelsea. Spaniolii de la As au descoperit că mutarea ar întrerupe o tradiție care a durat mai mult de un sfert de secol la clubul blanco.

Dacă belgianul ar ajunge pe Santiago Bernabeu, ceilalți doi portari ar rămâne Keylor Navas și proaspăt transferatul Andriy Lunin, ceea ce ar însemna că Real Madrid ar rămâne în lot fără vreun goalkeeper crescut în propria academie, La Fabrica.

De 26 de ani, cel puțin unul dintre portarii de la echipa mare a Realului era provenit de la juniorii clubului. Ultima dată când lucrurile nu au stat așa s-a întâmplat în sezonul 1991-1992. În stagiunea 2017-2018, rezervele lui Keylor Navas au fost Kiko Casilla și Luca Zidane, dar As anunță că ambii vor trebui să își caute alte destinații, dacă Real va reuși să îl aducă pe Thibaut Courtois, care a fost desemnat cel mai bun goalkeeper de la CM 2018 și a câștigat medalia de bronz la turneul final din Rusia.

Ultima ofertă a madrilenilor pentru portarul de la Chelsea a fost de 35 de milioane de euro, iar spaniolii notează că cele două părți sunt extrem de aproape de acord.

Real l-a cumpărat în această vară și pe Andriy Lunin de la Zorya Luhansk, pentru 8,5 milioane de euro. De asemenea, alte bonusuri în valoare de 4 milioane de euro pot ajunge la ucraineni, în funcţie de evoluţiile acestuia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: