image
Sursa foto: AFP/Getty Images

Donald Trump anunţă din nou DATA la care se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în Singapore

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat vineri seară că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, pe 12 iunie, deşi acum o săptămână anulase întrevederea, informează NBC News citată de Mediafax.

"Ne vom întâlni pe 12 iunie, în Singapore", a declarat Donald Trump vineri seară, la Casa Albă, după întrevederea cu un oficial de rang înalt din Coreea de Nord.

Donald Trump a anunţat joia trecută anularea întrevederii programate cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, denunţând "ostilitatea" regimului de la Phenian.

Un oficial nord-coreean de rang înalt, Kim Yong-Chol, a sosit vineri după-amiază la Casa Albă pentru a-i înmâna preşedintelui SUA, Donald Trump, o scrisoare din partea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-Un, informează cotidianul The Washington Times.

Kim Yong-Chol, vicepreşedintele Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, a sosit la sediul Preşedinţiei SUA cu un vehicul, fiind întâmpinat de John F. Kelly, şeful cancelariei de la Casa Albă.

Este prima vizită a unui oficial nord-coreean la Casa Albă în ultimii 18 ani.

Oficialul nord-coreean s-a aflat anterior în oraşul New York, unde a avut întâlniri cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în contextul pregătirii summitului Donald Trump - Kim Jong-Un.

Statele Unite cer Coreei de Nord să asume angajamentul abandonării "complete, în mod verificabil şi ireversibil" a programelor de înarmare atomic şi balistic.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: