image
Sursa foto: ap

Franţa va pregăti măsuri de intervenţie în cazul în care nu se va ajunge la un acord privind Brexit-ul

Primul ministru francez Edouard Philippe a cerut miniştrilor săi să pregătească măsuri de intervenţie în cazul în care nu se va ajunge la un acord privind Brexit, informează Reuters.

Franţa speră că Marea Britanie va ajunge la un acord cu partenerii săi din Uniunea Europeană la ieşirea din bloc, dar trebuie să fie pregătită dacă nu, a transmis Cabinetul lui Philippe.

Într-o reuniune a guvernului convocată pentru a discuta despre acest lucru, Philippe "a însărcinat miniştrii să pregătească măsurile de intervenţie care ar fi necesare ... pentru a atenua dificultăţile legate de această provocare fără precedent", a spus acesta.

Măsurile ar include facilitarea şederii cetăţenilor britanici care trăiesc în prezent în Franţa şi asigurarea unor controale fără probleme la frontieră, se arată în declaraţie.

Guvernul va cere parlamentului în următoarele săptămâni să-i permită să le adopte prin decret, scrie mediafax.ro.

De asemenea, Franţa va trebui să ia măsuri pentru a face un bilanţ al Brexit, chiar dacă există o înţelegere, se afirmă în declaraţie, fără a oferi detalii.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat luni, că păstrarea unităţii UE a fost mai importantă decât crearea unei relaţii strânse cu Marea Britanie post-Brexit.

Marea Britanie urmează să părăsească UE în martie 2019.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: