image
Sursa foto: Getty Images

Cum afectează Brexitul campionatul englez: Premier League poate rămâne fără jucători străini

Premier League poate suferi schimbări majore în următoarea perioadă, după ce Guvernul Marii Britanii a ajuns la un acord privind termenii retragerii din Uniunea Europeană.

Campionatul englez s-ar putea schimba radical. După ce Guvernul Marii Britanii a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea din Uniunea Europeană, echipele ar putea fi obligate să nu aibă în lot mai mult de 12 jucători străini. Astfel, nume precum De Bruyne, Hazard, Salah, Eriksen, Aubameyang, Ozil sau De Gea ar putea să dispară din Premier League.

Conform The Times, această măsură nu s-ar aplica imediat după părăsirea Uniunii de către Marea Britanie pentru a nu afecta contractele în curs. Dacă termenii acordului intră în vigoare, jucătorii aflaţi în ultimele luni ale înţelegerilor ar putea rămâne liberi de contract. Decizia aceasta va avea consecinţe negative asupra calităţii campionatului englez, competiţie ce a devenit extrem de competitivă si datorită jucătorilor străinii.

În acest moment, 13 din 20 de cluburi din Premier League nu îndeplinesc condiţiile propuse în acest acord. Printre acestea se numără şi cele şase echipe care evoluează în competiţiile europene.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: