image
Sursa foto: focus.de

Prevederi din Codul Vamal privind magazinele duty-free, ABROGATE; Carp: „Tot pentru Gicu au fost aprobate”

Parlamentul a abrogat astăzi mai multe prevederi din Codul Vamal cu privire la activitatea magazinelor duty-free din regiunea necontrolată de organele constituționale ale RM.

Este vorba de un proiect de lege mai vechi, din 2015, dar la care s-a renunțat în 2016. Documentul a fost aprobat în două lecturi.

„Când aflăm că 10 miliarde de țigări trec anual prin această portiță este cu adevărat foarte grav. S-a votat modificarea legislativă în Parlament pentru Șor, iar asta înseamnă că cineva a coparticipat clar, iar unii dintre ei sunt în această sală”, a spus deputatul PSRM Ion Ceban.

„Aceste prevederi aprobate în ultimii ani. Avem un nou personaj, toate se făceau pentru Gicu. Tot pentru Gicu s-au făcut și aceste modificări. RM pierde anual nu mai puțin un buget de stat din contrabandă. Vedem câte țigări se vindeau în RM. Este impresia că fumau și câinii. Totul se făcea prin Transnistria, unde este o zonă duty-free. Care a fost logica, suntem cumva două țări? E clar pentru ce s-a făcut zona duty-free în Transnistria”, a menționat deputatul PAS, Lilian Carp.

„Vă rog să nu-l menționați pe domnul Ilan Șor fără dovezi și probe”, i-a sărit în apărare lui Șor adjuncta sa, Marina Tauber.

„Nimeni nu-l împiedică pe Ilan Șor să vină în această sală și să răspundă la toate întrebările. Îl așteptăm cu mare drag, îl așteaptă toți cetățenii și organele de drept”, a fost replica lui Ion Ceban.

Amintim că anterior Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de lege prin care facilitățile fiscale și vamale pentru agenții economici care activează în regim duty free au fost anulate. Noile prevederi vor intra în vigoare începând cu 1 august.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: