image
Sursa foto: facebook.com/RU1.md

„Vă mulțumesc că nu ați trădat”; Renato Usatâi și-a prezentat programul electoral la Bălți, în fața a 3000 de oameni (VIDEO)

„Noul plan urbanistic va deveni un fel de Constituție a orașului Bălți, care va interzice construcțiile în centrul istoric, în parcuri și alte spații publice”. Declarația a fost făcută de Renato Usatâi ieri, pe stadionul din Bălți, unde și-a prezentat programul electoral pentru alegerile locale, precum și echipa de candidați în consiliul municipal Bălți. Totodată, Usatâi a ținut să mulțumească, în fața celor în jur de 3000 de susținători, că bălțenii „nu au trădat”.

„Bălțiul este un oraș deosebit, unde locuiesc oameni deosebiți. Vă mulțumesc că nu ați trădat”, a spus Usatâi.

„În anul 2015, programul „Partidului Nostru” în campania pentru Bălți s-a bazat pe principiul luptei cu corupția, care acaparase întreg orașul. În anul 2019, putem spune cu încredere că, în ciuda piedicilor puse de puterea centrală, am obținut succese mari. Faptul că administrația Bălțiului a fost recunoscută de trei ori drept cea mai transparentă vorbește despre faptul că bazele le-am pus corect”, a mai declarat Renato Usatâi, referindu-se la rezultatele studiilor IDIS „Viitorul”, care au plasat Bălțiul în topul celor mai transparente autorități locale la capitolul achiziții publice și administrarea proprietății publice.

Renato Usatâi a vorbit despre ce s-a făcut în Bălți începând cu anul 2015, menționând cu multe lucruri au fost realizate în premieră. Mai exact, Usatâi s-a referit la începutul reparației drumurilor din curți, la amenajarea piețelor, la echipamentele tehnice procurate pentru necesitățile municipiului. „Bălțiul a devenit capitala de Revelion a Moldovei – la piața de Crăciun din oraș veneau oameni din toată regiunea de nord a țării”, a adăugat Renato Usatâi.

Dezvoltarea infrastructurii orașului va deveni prioritatea incontestabilă pentru următorii patru ani, a menționat președintele formațiunii „Partidului Nostru”, care a adăugat că primele supuse renovării vor fi trotuarele.

„Reparația troturarelor înseamnă degajarea traficului pe străzi. Am discutat cu oamenii care au recunoscut că este mai plăcut să meargă pe jos, pe trotuare reparate, decât să aștepte transportul public, sau să parcurgă câteva cartiere cu automobilul. În paralel va începe reparația principalelor artere ale orașului, iar reparația curentă a străzilor se va face pe tot parcursul anului”, a spus Renato Usatîi. El a adăugat că a comandat deja, din propriile resurse financiare, prima unitate de tehnică specială pentru reabilitarea drumurilor în perioada iernii. În plus, el a achitat și prima partidă de vopsea care conține componente bio pentru marcajul rutier și care nu se șterge o perioadă mai îndelungată de timp decât cea obișnuită.

O altă prioritate punctată de Usatîi este dezvoltarea în continuare a sportului prin instalarea echipamentelor pentru antrenament, deschiderea cercurilor sportive gratuite pentru copii, sprijinirea echipelor locale de fotbal și baschet.

„Când am devenit primar, echipa de fotbal „Zarea”, care ocupa ultimul loc în clasament, a devenit deținătoarea Cupei Moldovei. Voi face tot posibilul ca să-i readuc echipei „Zarea” gloria de altădată”, a mai spus liderul PN.

Renato Usatâi a mai spus că va purta negocieri pentru a readuce în proprietatea orașului fostul cinematograf, care va fi modernizat și redeschis pentru locuitori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: