image
Sursa foto: captură video / Jurnal TV

Antreprenoriatul feminin, o prioritate; A doua ediție a XY Women Accelerator, desfășurată la Chișinău // VIDEO

Inițierea unei afaceri este un lucru complicat, dar și mai greu este să o dezvolți. Ce trebuie să facă, pentru a reuși, au aflat ieri mai multe femei cu spirit întreprinzător, care au participat la Programul XY Women Accelerator. Este o bună ocazie de a le încuraja pe femeile, care visează la o altă viață, în care ele să fie șef, afirmă inițiatorii proiectului.

„Astăzi s-a lansat un accelerator de afaceri pentru femei și fete. Au avut loc câteva discursuri inspiraționale și sper cu siguranță că vor fi motivate, să continue acest program și să reușească”, a menționat Svetlana Andrieș, specialist IT.

„Susținem și promovăm femeile care fie sunt sau doresc să fie antreprenor. Să le oferim toate resursele, expertiza și experiența altor femei care deja au reușit să-și stabilească o afacere frumoasă, de succes”, a precizat directorul Finance in Motion, Oxana Bânzâru.

„În planul de acțiuni al Guvernuluieste lansarea de sprijin a programului antreprenorialului feminin, care urmează să fie aprobat și ulterior. Este un program continuare sau similar programului Femei în afaceri”, a declarat Nicoleta Colomeeț, consilieră la Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Programul XY Women Accelerator, care a ajuns la cea de-a doua ediție, se desfășoară cu sprijinul financiar al European Fund for Southeast Europe, iar la eveniment au participat peste 50 de femei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: