image
Sursa foto: Privesc.eu

Motivul pentru care Șor a făcut cale întoarsă de la CEC; Nu, nu lipsa de integritate

Eșec pentru Partidul Șor care a încercat astăzi să se înregistreze în calitate de concurent la alegerile parlamentare pe circumscripția națională.

Membrii Comisiei Electorale Centrale au stabilit că lista candidaților nu era semnată de președintele partidului, aceasta constituind o încălcare al statutului formațiunii politice.

Chiar și așa, controversatul primar de la Orhei, condamnat pentru furtul miliardului, se poate întoarce oricând la CEC și cere repetat înregistrarea pentru alegerile din 24 februarie.

„Partidul poate corecta aceste erori și veni cu o cerere pentru examinarea acestui subiect”, a precizat președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu.

În ceea ce privește certificatele de integritate, membrii CEC spun că nu au stabilit nicio abatere în acest sens. Toți cei prezenți pe listă au obținut de la Autoritatea Națională pentru Integritate certificate care le-ar atesta integritatea. Chiar și Ilan Șor,

„Toți au avut certificatul de integritate de la ANI. Din momentul în care nu este o decizie definitivă pentru Ilan Șor, acesta se poate regăsi în list”, a precizat șefa CEC.

Primarul orașului Orhei, Ilan Șor, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul fraudei bancare, a anunțat anterior că va candida pentru parlamentarele din februarie și este convins că va învinge.

Acesta se află în capul listei candidați care se vor deputați în Parlament, urmat de vicepreședinta partidului, Marina Tauber, și de șeful companiei care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, Petru Jardan.

Amintim că Ilan Șor a fost condamnat de o instanță de fond la 7 ani și jumătate de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar se află în libertate până la pronunțarea unei decizii finale în acest caz. În prezent, procesul se desfășoară la Curtea de Apel Cahul, dar din luna mai și până acum, au avut loc doar două ședințe, mai multe fiind amânate.

Precedenta, care urma să se desfășoare pe 17 decembrie, a fost reprogramată pentru 21 ianuarie 2019. Și vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, este menționată în raportul Kroll privind frauda bancară din Republica Moldova, dar, ca și șeful său de formațiune politică, se declară nevinovată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: