image
Sursa foto: Profimedia

Simona Halep, ”strigăt” de disperare: ”Sunt devastată! Îmi omoară reputația”. Mesajul tranșant al fostului lider WTA

Simona Halep (31 de ani, locul 34 WTA) a anunțat luni că procesul în cazul de dopaj a fost amânat pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA).

La două zile distanță, fostul lider WTA a transmis un nou mesaj prin intermediul rețelelor sociale, în care acuză ITIA că-i răpește șansa de a-și dovedi nevinovăția.

”Încă o dată, în seara aceasta, sunt devastată. ITIA încă o dată, pentru a treia oară mi-a amânat audierea cu o lună! Aștept să fiu judecată din octombrie anul trecut. În decembrie, am fost în sfârșit capabilă, mulțumită experților, să demonstrez că multe dintre suplimentele pe care le-am folosit au fost contaminate, care au dus la rezultatul pozitiv.

Am cerut, așa cum impun regulile anti-doping, pentru o audiere rapidă: acesta este dreptul meu, e scris în legi! Din păcate, ITIA mi-a amânat audierea de trei ori, refuzându-mi dreptul de a fi judecată de către un Tribunal Independent și fără a mă lăsa să particip la vreun turneu timp de opt luni.

Acum știu că am ratat Australian Open și urmează Roland Garros și Wimbledon. Fără să menționez că mi-am pierdut toate punctele și locul în clasament. Nu doar că îmi omoară reputația, însă fac asta și cu mine ca jucătoare profesionistă și nici măcar nu vorbesc despre consecințele pe care le are asupra sănătății mele mintale.

Nerespectarea regulilor ITIA în ceea ce privește audierea rapidă pe care am dreptul să o am, e lipsită de respect față de mine încât nu mai am cuvinte... 'Amânarea justiției este refuzul ei'. Simona”, a scris Simona Halep.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: