image
Sursa foto: digisport.ro

Supremaţia lui Real Madrid se vede şi la Cupa Mondială: Cifrele care confirmă hegemonia "blanco"

După cele trei Ligi ale Campionilor câştigate la rând, Real Madrid îşi confirmă supremaţia şi la Cupa Mondială. Campioana Europei este echipa ai cărei jucători au marcat cele mai multe goluri în Rusia până acum - 8.

Mai mult decât atât, şi celălalt club din capitala Spaniei, Atletico Madrid, câştigtoarea Europa League în acest an, este excelent reprezentat la turneul final. Elevii lui Diego Simeone au 5 goluri la competiţia din această vară.

Cristiano Ronaldo are jumătate din cele 8 goluri ale jucătorilor lui Real Madrid. Portughezul împarte cu Romelu Lukaku primul loc în ierarhia golgheterilor la CM, însă, spre deosebire de atacantul lui Manchester United, reuşitele fotbalistului de 33 de ani sunt principalul motiv pentru care campioana Europei de acum 2 ani are 4 puncte.

Lusitanul a dat un hat-trick în remiza cu Spania (3-3), apoi a înscris golul victoriei cu Maroc (1-0). În derby-ul iberic a punctat şi colegul său de la Madrid, Nacho, care a reuşit unul dintre cele mai frumoase goluri de până acum la turneul final.

Luka Modric se numără la rândul său printre starurile Mondialului. Croatul a transformat un penalty în succesul cu Nigeria (2-0), apoi a marcat în poarta Argentinei, cu un şut superb din afara careului, în meciul câştigat de naţionala sa cu 3-0, un rezultat care a băgat vicecampioana mondială în criză.

În fine, Toni Kroos a adus toate cele trei puncte Germaniei în meciul cu Suedia (2-1), cu o execuţie senzaţională din lovitură liberă, astfel că deţinătoarea titlului a evitat o eliminare prematură de la Cupa Mondială.

Jucătorii de la Real Madrid care au marcat la Cupa Mondială din Rusia

Cristiano Ronaldo (Portugalia) - 4 goluri

Luka Modric (Croaţia) - 2 goluri

Nacho (Spania) - 1 gol

Toni Kroos (Germania) - 1 gol

Pentru Atletico au marcat Diego Costa (3 goluri) şi francezul Antoine Griezmann şi uruguayanul Jose Gimenez, ambii câte o dată.

Manchester United, FC Barcelona şi Tottenham completează podiumul. Jucătorii acestor echipe au reuşit câte 4 goluri până acum.

Romelu Lukaku este singurul reprezentat al lui United cu gol al actuala ediţie a CM. De la Barcelona au marcat Philippe Coutinho (2 goluri), Ivan Rakitic şi Luis Suarez, în timp ce Harry Kane (2 goluri), Christian Eriksen şi Son Heung-min sunt jucătorii lui Tottenham care au înscris.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: