image
Sursa foto: dse.md

Salvatorii au intervenit în forţă pentru a debloca şi tracta mai multe mijloace de transport

În ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 13 situații de deblocare și tractare a mijloacelor de transport pe traseele și drumurile din țară.

Cele mai importante intervenții au avut loc în raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Căușeni, Rezina, Ștefan Vodă, Bălți, dar și Criuleni.

Ieri unitățile de salvatori și pompieri Anenii Noi și Căinari cu 4 autospeciale au efectuat lucrări de tractare a 2 microbuze cu 3 persoane, pe traseul R-29, tronsonul dintre satele Constantinovca-Zolotievca-Troița Nouă care a fost închis, iar drumarii au curățat și împrăștiat material antiderapant pe partea carosabilă, ulterior către ora 16:00, a fost permis accesul pe traseu pentru circulația transportului.

De intervenția salvatorilor a fost nevoie în localitatea  Cocieri, raionul Dubăsari, unde din cauza accesului dificil spre un pacient cu fractură, ambulanța nu reușea să ajungă. Pompierii IGSU au ajutat serviciul medical pentru ca aceștia să poată transporta pacientul în siguranță la spital.

Intervenții similare au avut loc la Căușeni dar și Bălți.

Conform informației Administrației de Stat a Drumurilor, la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă, sunt implicate 421 unități de tehnică cu 801 muncitori, fiind împrăștiate circa 2364 tone de material antiderapant.

La moment toate drumurile sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă, iar toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine.

Potrivit IGSU pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc, pe parcursul ultimelor 24 de ore au activat peste 160 de salvatori cu 41 autospeciale de intervenție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: