image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Leova, reținut la frontieră pentru vânat ilegal

Un bărbat de 45 de ani, locuitor al satului Tochile Răducani, raionul Leova a fost reținut noaptea trecută de Patrula Sectorului Poliției de Frontieră pentru că se afla ilegal în zona de frontieră, cu scop de a vâna vulpi. Incidentul s-a întâmplat noaptea trecută, în jurul orei 2:30.

Bărbatul deținea toate actele în regulă pentru această îndeletnicire, însă a încălcat regimul de frontieră - aflarea pe timp de noapte la hotar este strict interzisă prin lege, dar și i-a reușit să împuște o vulpe.

Polițiștii de frontieră aflați în misiune de serviciu au fost alertați de zgomotul produs în urma unei împușcături de armă.

Imediat au cercetat perimetrul mărginit cu localitatea Tochile Răducani, unde a și fost observată persoana care se deplasa pe câmp spre sat.

Bărbatul a încercat să se eschiveze ignorând în totalitate semnalele patrulei, cei din urmă au recurs la tragerea a trei focuri din arma din dotare pe plan vertical pentru a obliga persoana să se supună imediat.

Efectuând cercetările la fața locului au fost depistate două lanterne și o armă de vânătoare în interiorul căreia se aflau două cartușe, iar la o distanță de aproximativ 200 m se afla o vulpe împușcată.

Toate obiectele descoperite cât și persoana reținută au fost conduse la sediul SPF Leova pentru continuarea cercetărilor, fiind informați despre incidentul dat și reprezentanții Inspectoratului Ecologic de Stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: