image
Sursa foto: Privesc.eu

Șor explică de ce nu a venit azi la Curtea de Apel Cahul, unde e cercetat în dosarul miliardului: „Avem campanie electorală”

„Avem campanie electorală”. Astfel și-a explicat controversatul primar de Orhei, Ilan Șor, motivul pentru care a solicitat astăzi amânarea ședinței de la Curtea de Apel Cahul, în cadrul dosarului jafului din sistemul bancar.

Ședința de judecată de la Curtea de Apel Cahul era planificată pentru astăzi la ora 14.00. Avocații acestuia au depus cerere de amânare încă de săptămâna trecută.

Ilan Șor a ieșit astăzi într-o conferință de presă în care a făcut promisiuni legate de creșterea pensiilor. După ce și-a terminat discursul, s-a îndreptat fulger spre ieșire, a răspuns însă din mers la întrebarea jurnaliștilor: de ce nu s-a prezentat astăzi la Curtea de Apel Cahul.

„Avem campanie electorală și am cerut amânare”, a spus Șor. Acesta a precizat că vineri va oferi mai multe răspunsuri în cadrul unei noi conferințe de presă.

Amânările în dosarul lui Șor continuă de mai mult timp. Data trecută, și anume pe 21 ianuarie, judecătorii au amânat examinarea dosarului pe motiv că nu există răspuns din partea Centrului Național de Expertiză Judiciară în privința expertizei economico-financiare inițiate pe acest caz.

Precizăm că Ilan Șor a fost condamnat în prima instanță la 7 ani și șase luni de închisoare în penitenciar de tip semi-închis pentru spălare de bani, dar și cauzare de daune materiale în proporții deosebit de mari în dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Acesta se află însă în libertate, întrucât pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentințe definitive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: