image
Sursa foto: politia.md

Escrocherie pe facebook: Un tânăr din Soroca, reținut după ce a spart parolele de la conturile mai multor comercianți online

Un tânăr de 20 de ani din Soroca a fost reținut după ce spart parolele de la conturile mai multor comercianți online, cărora le spunea că vrea să cumpere marfa însă se află peste hotare și cerea să facă transfer de bani, astfel obținând datele conturilor bancare.

Potrivit poliției, din luna iunie, de când și-a început activitatea, tânărul a reușit să înșele oamenii care își vindeau bunurile online, în patru cazuri, obținând un profit de 42.100 de lei.

Suspectul contacta persoanele care își vindeau diferite bunuri, haine, accesoriI, prin intermediul unei rețele de socializare, sub pretextul achiziționării acestora.

Ulterior, acesta motiva că se află peste hotarele țării, solicitând de la potențialele victime datele bancare ale cardurilor pentru a transfera banii. După ce primea numărul cardului, acesta spărgea parolele și extrăgea banii de pe contul acestora.

Audiat de polițiști, bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea a patru cazuri de acest fel, iar suma totală a prejudiciului fiind estimată la 42 100 de lei. Din banii sustrași bărbatul și-a procurat telefoane mobile, notebook și o motocicletă.

Dacă va fi fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoare de până la trei ani.

politia.mdpolitia.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: