image
Sursa foto: jurnal.md

Chicu: „Avem informația că investițiile la Aeroport se fac NU din banii așa-zisului investitor”

Modul în care „Avia Invest”, compania care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău, își onorează obligațiunile investiționale urmează să fie verificat de Agenția pentru Priorități Publice și ministerele de profil până pe 1 februarie. Despre acest lucru s-a discutat la ședința Guvernului, unde premierul Ion Chicu a declarat că deține informații că investițiile se fac nu din banii investitorului, ci din taxele exagerate percepute de la cetățeni.

În cadrul ședinței, Chicu a cerut instituțiilor să finalizeze evaluarea în raport cu „Avia Invest”, despre care a spus că „a preluat în 2013 în gestiune Aeroportul Internațional Chișinău în urma unor proceduri trucate de către Guvernul de atunci”.

„Noi avem deja informația că investițiile se fac nu din sursele financiare ale așa-zisului investitor, dar din taxele exagerate pe care le percep acești monopoliști, de la fiecare cetățean. Către 1 februarie să fie rezultatele acestei verificări, vă rog. Și în cazul confirmării informației pe care o avem astăzi, Ministerul Justiției, APP, întreprindeți pașii respectivi spre rezilierea contractului cu acest așa-numit investitor”, a menționat Ion Chicu.

Aeroportul Internaţional Chişinău a fost dat în concesiune în 2013 pentru o perioadă de 49 de ani. De atunci, în doar trei ani, firma concesionară, „Avia Invest” SRL, şi-a schimbat de trei ori proprietarii. La sfârșitul anului 2019, a devenit cunoscut faptul că NR Investments Ltd renunță la cumpărarea cotei de 95% din Avia Invest SRL. Ultima a informat ulterior într-un comunicat de presă că Andrei Goncearenko, om de afaceri din Rusia, este noul beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd, care deține 95% din „Avia-Invest”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: