image
Sursa foto: jurnal.md

Sergiu Brînza și Viorel Berliba, suspecți în dosarul „tezelor de doctorat”, plasați în arest la domiciliu

Decanul Facultății de Drept de la USM, Sergiu Brânza și colegul acestuia Viorel Berliba au fost plasați în arest preventiv la domiciu. Aceștia sunt vizați în dosarul „tezelor de doctorat”.

Magistrații Curții de Apel au schimbat măsura preventivă în privința celor doi învinuiți în dosarul tezelor de doctorat, din arest preventiv în arest la domiciliu, anunță Procuratura Anticorupție.

Sergiu Brânza și Viorel Berliba au fost încătușați pe data de 9 octombrie de către procurorii anticorupție, după ce ar fi luat mai multe tranșe de bani pentru care urma să faciliteze susținere tezei de doctorat pentru două persoane.

Conform materialelor cauzei, doctorul habilitat în drept și conducătorul de doctorat, fiind membru al comisiei de susținere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul USM, ar fi oferit decanului Facultății de Drept a USM, în luna august curent, în mai multe tranșe, mijloace bănești ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acționat în interesul a doi studenți doctoranzi, dar și în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Științific și remunerat pentru desfășurarea calitativă a activității de conducător de doctorat.

Decanul facultății, în schimbul banilor, urma să faciliteze susținerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi. În urma descinderilor, procurorii și ofițerii anticorupție au ridicat mijloace tehnice, purtători de informație și mai multe teze de doctorat.

La aproape două săptămâni după reținerea lui Brânza, procurorii anticorupție au reținut-o și pe soția acestuia, Liubovi Brânza, magistrată la Curtea de Apel, într-un dosar de corupție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: