image
Sursa foto: afp

„In The Fade”, film premiat cu un Glob de Aur, va deschide festivalul Cinepolitica 2018

Lungmetrajul „In The Fade” al lui Fatih Akin, premiat cu Globul de Aur pentru „cel mai bun film în limbă străină”, va deschide festivalul Cinepolitica 2018.

Proiecţia filmului va avea loc pe 18 aprilie, de la ora 20.00, la Cinema Elvire Popesco, potrivit organizatorilor.

Drama lui Fatih Akin o are în rol principal pe Diane Kruger, care joacă aici pentru prima dată în limba germană. Pentru rolul ei, actriţa a fost premiată la Festivalul de Film de la Cannes 2017, unde filmul a fost prezentat în competiţie.

Pelicula a fost aleasă să reprezinte Germania în cursa pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2018.

Kruger interpretează rolul unei femei germane ai cărei soţ kurd şi copil sunt ucişi într-un atac terorist. Povestea a fost inspirată de evenimente reale - atacuri ale unei grupări neonaziste asupra etnicilor turci şi altor minorităţi din Germania.

Fatih Akin este unul dintre cei mai titraţi cineaşti germani ai ultimilor 20 de ani. Drama lui „Head-On” a câştigat, în 2004, Ursul de Aur şi premiul EFA Audience Award, iar „The Edge of Heaven” a primit premiul pentru cel mai bun scenariu şi cel al juriului ecumenic la Festivalul de Film de la Cannes în 2007.

„În întuneric/ In The Fade” va fi distribuit în cinematografele din România de Independenţa Film din 20 aprilie.

Alte două filme au fost selectate pentru a fi prezentate în programul Cinepolitica de anul acesta: „Interpretul/ The Interpreter”, un road movie regizat de Martin Sulik, care îi are în rolurile principale cineastul ceh Jiří Menzel şi pe actorul austriac Peter Simonischek („Toni Erdmann”), şi „Un pas în urma serafimilor”, de Daniel Sandu, cu Vlad Ivanov şi Ştefan Iancu în rolurile principale.

Cea de-a şaptea ediţie a festivalului Cinepolitica va avea loc în perioada 18 - 22 aprilie, la Cinema Elvire Popesco şi Institutul Balassi, sub sloganul „Not so politically correct”.

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte). Evenimentul este finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: