image
Sursa foto: history.com

Care a fost cea mai ascultată melodie a secolului XX

„Bohemian Rhapsody”, celebrul cântec lansat de trupa Queen în 1975, este melodia din secolul trecut cu cele mai multe difuzări pe servicii de streaming, având peste 1,6 miliarde de audiţii, conform unui anunţ al Universal Music Group.

Piesa „Bohemian Rhapsody” a depăşit hiturile Nirvana „Smells Like Teen Spirit” şi Guns N’ Roses „Sweet Child O’Mine” în difuzări pe servicii de streaming precum Spotify, Apple Music, Deezer, YouTube, informează Universal.

Melodia a ajuns pe primul loc datorită lansării filmului cu acelaşi nume, în regia lui Bryan Singer şi Dexter Fletcher, care are subiecte principale viaţa lui Freddie Mercury şi legendara trupă rock Queen. Producţia Fox/New Regency "Bohemian Rhapsody" urmăreşte povestea trupei Queen din anii 1970 până la momente memorabile precum concertul susţinut la evenimentul caritabil Live Aid din 1985, de pe stadionul Wembley din Londra, potrivit Mediafax.

Rolul lui Freddie Mercury a fost jucat de actorul Rami Malek. Filmul a devenit, în cele cinci săptămâni de la lansare, musicalul cu cele mai mari încasări din istorie, cu peste 600 de milioane de dolari la nivel global. De asemenea, Malek a fost nominalizat la premiile Globul de Aur 2019 pentru rolul jucat. Mai mult, el este considerat favorit pentru o nominalizare la Oscarurile de anul viitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: