image
Sursa foto: jurnal.md

Radu Mudreac respinge acuzațiile PG: „Îmi vin mesaje: ori închizi gura, ori pleci din comisia privind carierele”

Deputatul socialist Radu Mudreac neagă acuzațiile și afirmă că dosarul penal deschis împotriva sa ar fi reglare de conturi pentru activitatea sa în comisia de anchetă privind carierele.

„Când vrei să investești în țara asta, să creezi locuri de muncă, ce faci? Găsești surse, așa era în 2011. Am apelat și eu la rude, am investit, am creat locuri de muncă. Este vreo plângere a cuiva? Nu. Este vreun prejudiciu adus statului? Nu. Se achită impozit anual un milion și ceva. Știam din toamnă. Mă suna câte o persoană și-mi spunea că a fost chemat la primărie și adus forțat de ofițerul de sector. În Primărie vine CNA: „Matale riști de la 3 la 5 ani sau semnezi documentul că nici nu-l știi la față pe Radu. Am depus cerere la CNA, la PA. Mi s-a răspuns că nu figurez în niciun dosar, am document oficial”, a declarat Radu Mudreac

„Sunt membru al comisiei de anchetă privind carierele. Îmi vin mesaje: ori închizi gura, ori pleci din comisie. Cum se întâmpă că prejudiciul adus Carierei Micăuți de 687 de mil., la inițiativa procurorului, se reduce la 103 milioane. Cine stă în spate? A cui e cariera? Pe 19 aprilie ridic întrebarea, iar pe 20 se deschide dosar penal. E coincidență? Nu știu. Dacă nu am de gând să fug nicăieri, pentru ce acest show. Cine decide? Cel cu 687 de milioane? Cred că da”, a conchis deputatul PSRM.

Socialiștii au propus ca Parlamentul să decidă doar ridicarea imunității și percheziției și trimiterii în judecată a deputatului Radu Mudreac, nu și încuviințarea reținerii și arestării.

„Aveți angajamentul domnului Mudreac că el va fi pe loc și va colabora cu ancheta”, a spus Vlad Bătrâncea. Mai devreme, acesta a menționat Radu Mudreac a suferit recent a doua operație la inimă și era planificată a treia intervenție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: