image
Sursa foto: Profimedia

Stadion construit pe acoperișul unui mall cu aviz de la UEFA pentru Liga Campionilor

Sârbii au reușit să construiască una dintre cele mai neobișnuite arene de fotbal din lume.

Stadionul Vozdovac este amplasat pe acoperișul unui centru comercial, iar capacitatea sa este de 5,175 de locuri.

Arena, cunoscută sub numele de ”Stadion Event Palace”, a fost construită în anul 2013 pe acoperișul unui mall chiar din capitala Belgrad.

Stadionul găzduiește micuța echipă FK Vozdovac, care se află în acest sezon pentru prima dată în Liga 1. După 17 etape, ”Dragonii” se află pe locul al optulea, poziție care asigură calificarea în play-off.

Chiar dacă are o amplasare neobișnuită, UEFA a permis ca Stadionul ”Event Palace” să găzduiască meciuri din Europa League, Conference League, chiar și din Champions League.

Arena celor de la Vozdovac este printre puținele amplasate pe un acoperiș. Similar cu Stadionul Tottenham Hotspur și Wembley, stadionul folosește scările rulante pentru a ajuta fanii să ajungă la locurile lor.

Pentru a ajuta clubul cu venituri în plus, ”Event Palace” a fost închiriat echipei de tineret a celor de la Steaua Roșie Belgrad pentru meciurile din UEFA Youth League.

Astfel, stadionul construit pe acoperișul unui centru comercial a găzduit recent echipa de tineret a celor de la Manchester City. ”Cetățenii” au reușit un egal, scor 2-2, contra puștilor de la Steaua Roșie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: