image
Sursa foto: RTVE.es

Cazul uciderii jurnalistei bulgare Viktoria Marinova: Cetățeanul român a fost eliberat; Al doilea suspect este bulgar

Un cetăţean bulgar a fost arestat în Germania în cazul asasinării jurnalistei de televiziune Viktoria Marinova, au confirmat miercuri autorităţile bulgare, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Totodată, cetățeanul moldovean cu pașaport românesc, ridicat și audiat ore în șir în cazul asasinării jurnalistei bulgare Viktoria Marinova, a fost eliberat. S-a verificat alibiul lui și nu s-au găsit probe ADN concludente. El nu a avut calitatea de suspect.

„Ancheta a permis identificarea unui bărbat care a fost arestat în cursul nopţii trecute de poliţia din Germania la cererea noastră”, a precizat ministrul bulgar de interne, Mladen Marinov, într-o conferinţă de presă la Sofia.

„În acest stadiu, nu considerăm că omorul are legătură cu activitatea profesională a victimei”, a indicat procurorul-şef Sotir Ţaţarov.

El a precizat că autorităţile bulgare au emis mandat european de arestare pe numele lui Severin Krasimirov, născut în 1997, acuzat de crimă şi viol.

Potrivit postului de televiziune bulgar Nova, care cita o sursă apropiată anchetei, ADN-ul persoanei reţinute este 100% identic cu mostrele de ADN care au fost prelevate din probe găsite în locul crimei, informaţie confirmată de ministrul de interne.

Victoria Marinova este cel de-al treilea ziarist de investigaţii, asasinat într-un stat membru al Uniunii Europene în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia, în Malta, şi Jan Kuciak - în Slovacia. Ambele decese au provocat unde de şoc mediatic şi politic.

Noutăţile partenerilor

comentarii: