image
Sursa foto: Channel NewsAsia

Cel puţin două persoane au murit în Filipine şi una în Taiwan, din cauza taifunului Mangkhut

Taifunul Mangkhut, cel mai violent din acest an, a provocat moartea a cel puţin două persoane, sâmbătă, în Filipine, şi a unei persoane în Taiwan, relatează AFP.

În Filipine, taifunul a lovit nordul ţării, cu vânt extrem de violent şi ploi torenţiale. Două femei au fost găsite fără viaţă după o alunecare de teren provocată de ploile puternice. Din cauza taifunului, mai mulţi copaci au fost doborâţi, acoperişuri au fost distruse şi s-au semnalat pene de curent pe insula Luzon, principala insulă a arhipelagului filipinez.

Mii de persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în zonele de coastă, din cauza riscului inundaţiilor şi alunecărilor de teren, scrie News.ro.

“Autorităţile spun că acest taifun este de două ori mai puternic decât precedentul. Suntem îngroziţi”, a declarat Myrna Parallag, în vârstă de 53 de ani, după ce şi-a părăsit locuinţa situaţă în nordul arhipelagului. Casa lui Parallag a fost inundată în 2016, din cauza unui taifun. “Ne-am învăţat lecţia. Apa ajunsese atunci până la plafon”, povesteşte ea.

În Taiwan, la câteva sute de kilometri de Filipine, o femeie a murit dusă de valuri.

Taifunul se îndreaptă spre zone dens populate din sudul Chinei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: