image
Sursa foto: cna.md

Percheziții la Chișinău și Comrat într-un dosar de corupție la eliberarea permiselor de conducere; O persoană, reținută

Mai multe percheziții sunt efectuate astăzi de ofițerii Centrului Național Anticorupție la Chișinău și Comrat, într-o cauză penală privind influența susținută asupra funcționarilor publici la eliberarea permiselor de conducere. O persoană a fost reținută, informează CNA.

Potrivit faptelor investigate de CNA, o persoană, anterior condamnată pentru infracțiuni de corupție, susținând că ar avea influență asupra funcționarilor publici împuterniciți cu dreptul de a examina conducătorii de vehicule și de a elibera permisele de conducere, a pretins, acceptat și primit 1000 de euro în schimbul grăbirii eliberării permisului de conducere, fără susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de către candidat. Totodată, a primit și 300 de euro în vederea perfectării, contrar legii, a certificatului de confirmare a susținerii unui curs de școlarizare suplimentară, inclusiv a adeverinței medicale.

Ofițerii CNA au efectuat 4 percheziții în această dimineață. A fost reținută o persoană bănuită în comiterea infracțiunii de trafic de influență, iar printre locațiile percheziționate se regăsesc și două școli auto din Comrat.

cna.mdcna.md
cna.mdcna.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: