image
Sursa foto: time.com

Angela Merkel a confirmat că NU va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei

Angela Merkel a confirmat că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei, după finalul actualului mandat, care expiră în 2021.

Angela Merkel a anunțat că nu va mai candida pentru un nou mandat de cancelar al Germaniei, după ce actualul mandat va expira, în anul 2021, conform BBC citat de Biziday.

Merkel a confirmat astfel informațiile apărute astăzi în presa internațională, conform cărora aceasta și-a anunțat colegii din partid că în decembrie nu va mai candida la conducerea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) și că va renunța la funcția de cancelar în 2021. Merkel este la conducerea partidului de 18 ani.

„În primul rând, la următorul congres al partidului, în decembrie, la Hamburg, nu voi mai candida pentru conducerea CDU”, a spus cancelarul german.

Merkel, care a făcut anuțul într-o conferință de presă, a spus „că nu va căuta o altă funcție politică, după încetarea mandatului” în 2021: „În al doilea rând, acest al patrulea mandat de cancelar este ultimul pentru mine. La alegerile federale din 2021, nu voi mai candida pentru postul de cancelar, nici pentru Bundestag”.

Angela Merkel este la al patrulea mandat de cancelar al Germaniei. Conduce guvernul federal din 2005, iar partidul său a fost neîntrerupt la putere de atunci. Plecarea sa imediată de la șefia partidului va deschide calea luptei interne.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: