image
Sursa foto: euvsdisinfo.eu

Analişti: Ștergerea știrii false despre Andrei Năstase și arabi - prima victorie în lupta cu Fake News

Ștergerea știrii false despre Andrei Năstase că ar fi dat în arendă Chișinăul pentru 50 de ani arabilor, după ce East Stratcom Task Force a validat cazul de manipulare a cetățenilor din RM, este prima victorie în lupta cu Fake news, susțin unii analiști politici.

„Aceasta e o mică victorie împotriva știrilor false, dar este mult prea mică în tot noianul acesta de știri false și PR negru care se răspândește mult mai repede decât dovedim noi să reacționăm la ele. În opinia mea, este cea mai murdară campanie și fake news-urile fac parte din acest noian de știri, mai este și PR-ul negru. Referitor la știrea de care vorbim, cinismul situației constă în faptul că de fapt arabii care i s-au atribuit unui contracandidat, de fapt vor veni de pe cu totul altă filieră, sub formă de investitori prin legea promovată de actuala guvernare, cetățenie – contra bani. Toate vizitele în Emiratele Arabe, cu deschiderea Ambasadei și chiar anunțul că se va ajunge la regim liberalizat de vize demonstrează clar care este vectorul și care este trendul politicii externe a actualei guvernări. Acum cred că pe ultima sută de metri, vor mai apărea deja alte postări, dat fiind că a fost neutralizată această minciună. Deja am văzut că se face o legătură ipotetică între Andrei Năstase, PDA și Kremlin. Nici într-o campanie Kremlinul nu poate să lipsească din ecuația electorală. Deși nu vor renunța nici la arabi, ei nu au disonanță cognitivă, să zică că el este de fapt și mâna Kremlinului, și a arabilor”, a spus Victor Ciobanu pentru Tribuna.

„Libertatea nemeritată pe care RM a obținut-o la 27 august 1991 în urma destrămării URSS demonstrează cine suntem noi. Sunt țări, de exemplu ca Polonia, care au crescut economia lor națională de 8 ori din 1990 până în prezent, iar noi cu greu am depășit nivelul anului 1990, în schimb suntem campioni la capitolul publicitate negativă cu furtul miliardului din sistemul bancar, cu utilizarea justiției în scopuri politice și personale etc. Spre regret, în procesele politice din RM se recurge la instrumentarul murdar care nu ține de concurența de idei, de persoane, echipe, ci se recurge la instrumentarul murdar pentru manipularea opiniei publice, gen 300 mii de sirieni, inclusiv aceste manipulări xenofobe care mai există în societatea noastră. Xenofobie gen: homofobie, românofobie sau numai cât valorează termenul de eurounioniști, utilizat pe larg de persona care se declară Președintele RM. Prin urmare, totul rămâne la discreția cetățeanului de rând, care fie se respectă și nu se lasă manipulat, fie noi vom fi ostaticii acestor politici în continuare”, a declarat Oazu Nantoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: