image
Sursa foto: flickr.com

De ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova în urma bombardamentelor rusești în Ucraina, dacă o cumpărăm din România?

De ce s-a întrerupt lumina în Republica Moldova, dacă o cumpărăm din România, iar bombardamentele rusești au loc în Ucraina? E o întrebare pe care și-au pus-o mai mulți astăzi, inclusiv pe rețelele de socializare, iar deputatul PAS Radu Marian a venit cu explicații, prezentând argumentele Moldelectrica și oficialilor de la ministerul de resort.

„Bombardamentele rusești în Ucraina au dus la întreruperi în țara noastră pentru că sistemele energetice ale Moldovei și Ucrainei sunt conectate între ele. Situația critică din Ucraina a dus la întreruperea automată a unei linii de tranzit care aducea electricitate din România. Această întrerupere a avut loc pentru a proteja rețelele și stațiile electrice de la suprasarcină. Dacă nu se aplica deconectarea automată, stațiile electrice putea fi serios afectate și întreruperile ar putea dura mai mult”, afirmă Radu Marian.

„Situația ar fi fost alta dacă aveam azi o linie directă de interconexiune cu România, care nu este încă construită pentru că guvernările trădătoare precedente nu au făcut niciun progres. Abia guvernarea PAS a început anul ăsta construcția liniei de interconexiune cu România (Chișinău-Vulcănești, cu o lungime de 158 km) și va fi gata aproximativ 2 ani”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că în această după-amiază, întreaga Republica Moldova a fost cufundată în beznă, autoritățile anunțând că deconectarea de la energia electrică s-a produs în urma bombardamentelor rusești în Ucraina.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: