image
Sursa foto: mediafax.ro

Marea Britanie: Poliţia a arestat 135 de activişti ecologişti în centrul Londrei

Poliţia britanică a arestat astăzi 135 de persoane după ce mii de activişti ecologişti din mişcarea Extinction Rebellion (XR) au blocat principalele străzi şi cel puţin un pod din centrul Londrei, în prima zi a protestelor globale organizate de XR, informează dpa.

Un grup de 23 de persoane au fost arestate în contextul în care poliţia a încercat să înlăture o machetă a rachetei Trident, capabilă să transporte focos nuclear, ce fusese ridicată în cadrul unei ''blocade a păcii' în apropierea Ministerului Apărării britanic.

''Oamenii se revoltă în număr mare întrucât îşi dau seama că momentul pentru a rezolva problemele este chiar acum, nu în 2050, sau nici măcar în 2025'', a scris Extinction Rebellion pe Twitter, referindu-se la angajamentele unor ţări privind un nivel ''zero net'' de emisii de gaze cu efect de seră.

Pe de altă parte, mai multe grupuri religioase au ocupat luni podul Lambeth din Londra pentru a crea o ''punte a credinţei''.

''Această #UrgenţăClimatică este cea mai mare problemă a generaţiei noastre'', a scris, de asemenea pe Twitter, gruparea Christian Climate Action, care a postat fotografii cu poliţişti şi demonstranţi pe podul respectiv.

''Ne rugăm şi acţionăm pentru toţi acei oameni deja afectaţi şi pentru toţi copiii care vor un viitor sigur'', se mai arată în postarea Christian Climate Action.

Anterior, filiala britanică a Extinction Rebellion declarase că aceasta va fi ''cea mai mare mişcare regeneratoare de nesupunere civică din istorie''.

În cursul weekend-ului, poliţia londoneză a arestat alte 11 persoane pentru ''suspiciune de conspiraţie pentru a cauza tulburarea liniştii publice'' şi ''suspiciune de obstrucţionare a poliţiei''

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: