image
Sursa foto: Getty Images

Surpriză uriașă la Torino: După Real Madrid, olandezii au mai făcut o victimă mare și sunt în semifinalele Ligii

Nebunie totală la Torino. Puştii de la Ajax Amsterdam au învins-o pe Juventus chiar la ea acasă şi s-au calificat în semifinalele Champions League. Olandezii s-au impus cu 2-1 în retur şi au trecut cu 3-2 la general de bianconeri. Golurile marcate de Cristiano Ronaldo nu au mai contat.

Surpriză de proporţii. Ajax a reuşit să o elimine pe Juventus şi să se califice în semifinalele UEFA Champions League. După 1-1 în turul de la Amsterdam, olandezii au reuşit să se impună la Torino. Lăncierii au început în forţă şi Van de Beek a fost aproape de a deschide scorul. Răspunsul bianconerilor a venit prin Dybala, dar Onana a fost la post.

Portarul oaspeţilor nu a mai avut ce face în faţa lui Cristiano Ronaldo - ca si în prima manşă, starul portughez a dus-o pe Juventus în avantaj. Golul a fost validat numai după ce arbitrul a consultat sistemul VAR. Puştii lui Erik ten Hag nu au resimţit şocul şi au avut putere să revină până la pauză. Van de Beek a apărut din nou la finalizare si l-a învins pe Szczesny. Polonezul s-a revansat in repriza secunda, cand adversarii l-au pus la grea incercare.

Şi Pjanic a intervenit salvator, în minutul 63, dar în cele din urmă Ajax a dat lovitura. Căpitanul olandezilor, De Ligt, a marcat golul calificării. Ajax s-a impus cu 2-1 si continua în competiţia stelelor. "Lăncierii" vor întâlni în semifinale învingătoarea dintre Manchester City şi Tottenham.

După 1-0 în tur, pe Old Traffor, Barcelona s-a impus cu 3-0 cu Manchester United, după o dublă a lui Messi și un gol de generic al lui Coutinho.

Barcelona nu i-a dat nicio şansă lui Manchester United în returul sferturilor de finală din UEFA Champions League. Diavolii au avut o bară în primele secunde ale partidei, prin Rashford, dar apoi Messi a ieşit la rampă.

A deschis scorul în minutul 16, după ce s-a distrat cu apărarea adversă. Tot el a dublat avantajul catalanilor, după o gafă de proporţii a lui De Gea. A fost a zecea reuşită a lui Messi în acest sezon de Champions League.

Portarul lui United şi-a mai spălat din păcate înainte de pauză, la ocazia lui Sergi Roberto.

Golul serii i-a aparţinut lui Coutinho. Şi Messi a încercat o foarfecă, dar şutul său a trecut pe lângă poartă.

S-a terminat 3-0 pentru Barcelona, care a ajuns în semifinalele UEFA Champions League, după trei sezoane de aşteptare. Catalanii vor juca mai departe împotriva câştigătoarei dintre Liverpool şi Porto. Trupa lui Klopp are 2-0, după prima manşă a sferturilor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: