image
Sursa foto: bloomberg.com

Revista „Time” îşi schimbă proprietarul; Cât a plătit noul patron

Miliardarul Marc Benioff, şeful siteului SalesForce.com cumpără publicația „Time”, în schimbul a 190 de milioane de dolari.

Meredith, un grup media din Statele Unite, renunţă destul de repede la ceea ce a cumpărat în primele luni ale anului: a achiziţionat atunci publicaţiile „Time”, „Fortune”, „Money” şi „Sports Illustrated” la o valoare de 2,8 miliarde de dolari.

Sunt publicaţiile care s-au desprins din gigantul Time Warner încă din 2014. Şi se pare că acum sunt vândute pe bucăţi şi singurul titlu pe care grupul vrea să-l păstreze în portofoliu este „People”, care are un tiraj mediu de 3,4 milioane de exemplare.

Meredith este nevoit să vândă pentru că are datorii de plătit. Anul trecut, pentru a putea cumpăra cele 4 publicaţii, a accesat un împrumut de 650 de milioane de dolari.

Acum, începe să vândă din merele pe care le consideră stricate, parte a unui plan prin care vrea să-şi reducă datoriile până la 1 miliard de dolari până la finalul anului fiscal 2019.

Noul proprietar „Time” se alătură astfel unor alţi miliardari care au cumpărat în ultimii ani mari publicaţii: cum e, de exemplu, Jeff Bezos, proprietarul Amazon - care deţine, din 2013, şi Washington Post.

Noutăţile partenerilor

comentarii: