image
Sursa foto: change.org

Societatea civilă cere DEMISIA procurorului general al RM, Eduard Harunjen

Societatea civilă a înaintat o petiție prin care îi cere procurorului general Eduard Harunjen demisia. „ Noi, reprezentanți ai societății civile de acasă și din diasporă, îi cerem demisia Procurorului General Eduard Harunjen, pentru că a demonstrat în activitatea sa că nu se supune adevărului și justiției, ci intereselor de partid”, se arată scris în petiție.

„În special, sub conducerea acestuia, s-au intentat dosare politice celor care au criticat anumite persoane din conducere, cum ar fi Pavel Grigorciuc, fie au demascat scheme de corupție la nivel înalt, precum Gheorghe Petic și Sergiu Cebotari. De asemenea, sub conducerea Procurorului General Eduard Harunjen, procurorii au cerut autorizații de la judecătorii de instrucție pentru a intercepta masiv conversații telefonice ale membrilor partidelor de opoziție, reprezentanților societății civile și criticilor guvernării precedente și a plasa aparate de ascultare și supraveghere în incinta domiciliului acestora - un gest evident politic și nu al unei instituții independente.

Toate acestea, în timp ce procuratura nu a acționat în cazurile marilor scheme de corupție, a corupției politice, șantajului și intimidării la nivel înalt. Conducerea procuraturii a făcut mai nimic în a-și curăța propria instituție de corupție, a admis impunitate și a făcut jocurile puterii în detrimentul atribuțiilor și responsabilităților profesionale.

Cerem numirea, în loc, în baza unui concurs transparent, a unui Procuror General independent, nepartinic, integru și bun profesionist”, se mai arată scris în petiție.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: