image
Sursa foto: Alexandru Marcinschi//Facebook

Diaspora de la Padova a marcat astăzi „Sărbătoarea Popoarelor” // FOTO, VIDEO

Asociația Baștina - Comunitatea cetățenilor moldoveni din Padova - Italia a participat astăzi, la festivitatea anuală Sărbătoarea popoarelor (Festa dei popoli), la care prezintă Republica Moldova încă din 2001.

La eveniment a participat ansamblul folcloric al Asociației Baștina, moldoveni și chiar oameni, de-ai locului.

Cu ocazie sărbătorii s-a organizat un concert gratuit, de muzică ușoară și populară dedicat tuturor concetățenilor moldoveni, precum și băștinașilor italieni.

Pe parcursul manifestării a funcționat și un stand de artizanat al Republicii Moldova amenajat de către Asociație.

Președintele Asociației, Alexandru Marcinschi, a ținut să menționeze că „Asociația Baștina” promovează din totdeauna cultura și tradițiile noastre strămoșești, pe care le dorește să le mențină vii și să le transmită generațiilor viitoare și cu acest prilej aduce sincere mulțumiri tuturor participanților la acest eveniment, datorită cărora este posibilă realizarea acestei nobile misiuni.

„ Ne folosim de această ocazie să transmitem actualei guvernări din Republica Moldova, din partea societății civile, următorul mesaj: Fiți mai determinați în transformarea țării nostre dintr-un stat capturat, într-un stat de drept. Noi pentru aceasta v-am votat și așteptăm de la Domniile Voastre doar fapte concrete”, au mai afirmat membrii „Asociației Baștina”.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
facebook.com/alexandru.marcinschifacebook.com/alexandru.marcinschi

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: