image
Sursa foto: chisinau.md

Electrobuzul din Belarus, adus cu mult fast la Chișinău de Silvia Radu, a fost întors înapoi; Ce spune șeful RTEC

Electrobuzul din Belarus, adus la Chișinău cu mult fast de Silvia Radu, în mijlocul lunii mai, chiar în toiul campaniei electorale pentru locale, a fost întors înapoi pentru că nu ar fi rentabil. Acesta a fost testat pe străzile capitalei timp de o lună.

Contactat telefonic, directorul Regiei Transport Electric Chișinău, Dorin Ciornâi, a declarat pentru Jurnal.md că electrobuzul, care circula de la Parcul „Alunelul” până la Gară, nu era adaptat infrastructurii Chișinăului.

„Regiei Transport Electric a monitorizat pe parcursul lunii exploatarea acestuia după care a întocmit un act în care a propus unele modificări pentru a fi implementate de uzina producătoare asfel încât electrobuzul să poată fi exploatat în conițiile municipiului Chișinău. Este o unitate de transport articulată, ceea ce face un pic mai dificilă activitatea acestuia pe străzile municipiului în condițiile pe care le avem. Și încă un factor este autonomia acestuia care prevede deplasarea fără încărcare aproximativ 12-15 km. În condițiile noastre are nevoie de o autonomie de minim 20 de km, sau chiar și mai mult. Dacă ar fi exploatat cu autonomia de 12 km este nevoie de mai multe stații de alimentare. Dar o stație de alimentare costă aprximativ 145 de mii de euro”, a declarat Dorin Ciornâi.

„Noi conlucrăm cu uzina producătoare și le-am înaintat propunerile noastre. Preconizăm ca în 2019 să dăm primul electrobuz în municipiul Chișinău conform cerințelor și condițiilor care ne permite infrastructura”, a spus Dorin Ciornâi.

Unitatea de transport costă 380 de mii de euro.

postarepostare

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: