image
Sursa foto: 9to5google.com

UE a pierdut bătălia cu Google pentru „dreptul persoanei de a fi uitată”: Ce presupune acest drept

Judecătorii de la Curtea Europeană de Justiţie au decis, marţi, că Google nu trebuie să aplice standardele de confidenţialitate ale Uniunii Europene la nivel global, o lovitură aplicată eforturilor blocului european de a-şi exporta legislaţia în materie de confidenţialitate digitală şi dincolo de graniţele celor 28 de state care îl compun.

În motivarea deciziei sale, Curtea menţionează că aşa-numitul „drept de a fi uitat”, adică dreptul europenilor de a cere Google să elimine anumite rezultate din motorul de căutare, rezultate care ar putea să le conţină numele, ar trebui să existe doar la nivelul Uniunii Europene.

„Curtea concluzionează că, în prezent, nu există nicio obligaţie a operatorului să elimine rezultate din toate versiunile motorului de căutare (n. red. - versiunile internaţionale). Legea europeană, însă, obligă operatorul să elimine rezultate care ar apărea în versiunile de motor de căutare care corespund celor 28 de state-membre”.

Procesul s-a disputat între reglementatorul de confidenţialitate al Franţei şi gigantul IT american, iar subiectul a fost felul în care Google ar trebui să aplice regulamentul privind confidenţialitate de-a lungul imperiului său digital global.

Pe lângă alte implicaţii, rezultatul arată cât de departe poate Europa să-şi exporte standardele digitale în lume. Autoritatea franceză a explicat că doar prin aplicarea acestor standarde la nivel global este posibil ca garanţia anonimităţii totale să fie aplicată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: