image
Sursa foto: AP

Japonia va relua oficial o practică extrem de controversată, după 37 de ani

Japonia se va retrage din Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene (IWC) în încercarea de a relua vânătoarea comercială a acestor mamifere, a informat agenţia de ştiri Kyodo News, citând surse guvernamentale.

Potrivit raportului, retragerea Japoniei din comisie este planificată pentru anul următor şi va fi anunţată până la sfârşitul acestui an.

Guvernul japonez are în vedere vânătoarea comercială de balene doar în mările din apropierea ţării sale şi a zonei sale exclusiv economice, a raportat Kyodo.

La începutul acestui an, încercările Japoniei de a abroga o interdicţie globală privind vânătoarea comercială de balene au eşuat atunci când naţiunile care se opun cu fermitate acestui tip de vânătoare au învins o propunere japoneză care ar fi permis vănătoarea şi uciderea mamiferelor.

Japonia a oprit vânătoarea comercială de balene în 1982, în conformitate cu o lege adoptată de Comisia Internaţională pentru Vânătoarea de Balene. Încă din 1987, Japonia a vânat balene în Oceanul Sudic în „scopuri ştiinţifice”, dar acest lucru a fost criticat la nivel internaţional ca fiind folosit drept acoperire pentru beneficii comerciale.

Japonia a susţinut mult timp că cele mai multe specii de balene nu sunt pe cale de dispariţie şi că folosirea balenelor drept hrană reprezintă o parte a culturii sale alimentare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: