image
Sursa foto: cnn.com

Presa iraniană se alătură protestatarilor și critică puterea de la Teheran: „Cereți-vă scuze și dați-vă demisia!”

Protestatarii și ziarele din Iran pun o presiune din ce în ce mai mare pe conducerea țării, în timp ce autoritările au scos în stradă duminică, la Teheran, un număr și mai mare de polițiști antirevoltă, informează Reuters. Mișcări protestatare se anunță și în alte orașe din Iran, în timp ce presa până acum fidelă regimului pare a reevalua situația.

Poliția a dispersat cu gaze lacrimogene miile de protestari adunați, sâmbătă seara, în Teheran pentru a cere demisia celor de la putere, după ce autoritățile au recunoscut că au doborât din greșeală avionul ucrainean. 176 de oameni se aflau la bord și nu au existat supraviețuitori.

Mulți au scandat ”Moarte dictatorului!”, îndreptându-și astfel furia împotriva liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, mai arată sursa citată. Duminică, articole și relatări despre mișcările de protest sunt prezentate inclusiv de către agențiile de presă de stat, în timp ce numeroase clipuri circulă pe rețelele de socializare. Protestatarii strigă ”Inamicul nostru nu este SUA, este Republica Islamică”, în timp ce ziarul moderat Etemad a publicat pe prima pagină: ”Cereți-vă iertare și dați-vă demisia”.

O altă publicație moderată Jomhuri-ye Eslami (trad.- Republica Islamică), a publicat un editorial în care spune că ”cei care au întârziat dezvăluirea motivului pentru care s-a prăbușit avionul, afectând încrederea oamenilor în conducere, ar trebuie dați afară sau să-și dea demisia”, relatează Libertatea.ro.

Noutăţile partenerilor

comentarii: