image
Sursa foto: Epoch Times

Alexandru Slusari critică măsura propusă de Ceban privind construcţiile ilegale din capitală: „Populism și utopism”

„Am examinat cu mare atenție propunerea lui Ion Ceban privind rezolvarea problemei construcțiilor ilegale, mai precis trecerea terenurilor din municipiu din sectorul privat în cel public. Propunerea lui Ceban este caracterizată de nihilism, populism și utopism”, spune vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari.

Mai mult, Alexandru Slusari a menţionat că măsura propusă de Ceban încalcă articolul 75 din Legea terenurilor publice: „Terenurile unde sunt construcții nefinisate nu pot fi trecute în sectorul public. Nu va trece nici două luni și decizia va fi anulată de instanța de judecată”.

„Această măsură nu va atinge companiile de construcții care au terenuri în proprietate privată. Apropo, unde sunt construcții problematice, terenurile au fost deja privatizate. Modificare nu va afecta nici companiile de construcții care au arendat terenuri de la municipalitate. Nici nu va interzice Consiliului Municipal să ofere în arendă terenuri”, a adăugat Alexandru Slusari.

În context, vicepreședintele Platformei DA a venit cu o soluţie: „Mai bine ar fi să ne adresăm Consiliului Municipal să instituie moratoriu pentru transmiterea în arendă a terenurilor pentru ridicarea clădirilor multietajate, până la aprobarea Planului urbanistic general”.

Totodată, Alexandru Slusari spune că are câteva întrebări după ce a examinat propunerea: „Poate Ceban intenționat a venit cu această propunere pentru a distrage atenția? Poate el îndeplinește ordinul celor care atâția ani fură capitala?”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: