image
Sursa foto: jc.md

Jurnalistul Mircea Ciobanu, despre decizia motivată a Curții de Apel: Infracțiunea este că au ieșit prea mulți oameni la vot

Decizia motivată a Curții de Apel care a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău privind invalidarea alegerilor din 3 iunie este sterilă, spune jurnalistul Mircea V. Ciobanu.

„Am citit (cât am rezistat, că e imposibil) decizia motivată a Curţii de Apel. Pe lângă echilibristica verbală sterilă şi exerciţii de tautologie şi autopasatişare (aici e ca la compunerea din clasa a opta: „să nu fie mai puţin de patru pagini!”), ajungem şi la acuzaţia celor doi (pentru că şi Ceban a fost potcovit, pentru a nu-i fi urât). În principiu, s-a demonstrat că cei doi au chemat lumea la vot şi asta a avut efect, de vreme ce în turul doi au ieşit mai mulţi oameni decât în primul. Iată deci efectul, iată deci infracţiunea: Scrutinul nu a fost validat pentru că, din cauza celor doi concurenţi, la votare AU IEŞIT PREA MULŢI OAMENI”, a explicat editorialistul.

Precizăm că în pofida protestelor și mesajelor partenerilor de dezvoltarea ai RM, Curtea de Apel a menținut hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, care a anulat rezultatul alegerilor din 3 iunie și a invalidat mandatul primarului ales, Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: